החלטת ללמוד לרקוד בלט? ברכותינו, את עולה עכשיו לדרך חדשה, שתפתח בפניך עולם חדש ומופלא של חוויות, אתגרים והתנסויות. יתכן שתהיינה דקות בהן תחושי גאה מאד בעצמך, ולעומתם, רגעים שתחושי שאינך מצליחה לעמוד ברף הציפיות שהצבת לעצמך. זה טבעי לגמרי, וכל אחד מאיתנו עבר את זה בהתחלה. ריכזתי עבורך כמה נקודות למחשבה שתעזורנה לך למקד את עצמך, לדייק את הרצונות והכוונות שלך, וגם, כמובן, למקסם את התועלת וההנאה שתפיקי מהאימונים.
1) תמיד צריך להתחיל מנקודה מסוימת
כל ההתחלות קשות. אם תנסי להיזכר בתחומי התעניינות אחרים שלך, תגלי, כי, כמעט ושום דבר לא מגיע בקלות. על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בתחביב שלא רק דורש את השמירה על כושר גופני, אלא גם כרוך בהסתגלות להרגלים חדשים, שהם אמנם, בריאים יותר, אבל עצם היותם חדשים וזרים לך, עלול להפוך את הסיפור למורכב במקצת. זה לגמרי בסדר שזה קשה לך מעט בהתחלה, אל דאגה – ההמשך תמיד קל יותר.
2) אין צורך למהר
שבירת הרגלים ישנים, כמו גם כניסה לכושר ופיתוח הגמישות הנחוצים לצורך ריקוד בלט, לוקחת את הזמן שלה. אצל חלקנו פרק הזמן הזה עשוי להיות ארוך יותר, ואצל חלקנו – קצר, אבל בסופו של דבר, הדרגתיות בקצב העבודה והתמדה – משתלמות ומביאות למטרה הרצויה, מבלי לסכן אותך בפציעות שמקורן בדחיקת עצמך עד הקצה או בזירוז תהליכים טבעיים.
3) אין צורך לקנא ברקדנים מנוסים יותר
גם הרקדן המנוסה והמקצועי ביותר בעולם התחיל בנקודה כלשהי, וסביר להניח שבאותה נקודה, הוא לא נחשב למוצלח, גאוני ולמוכשר (ובטח שלא מפורסם) כמו שהוא כיום. התמדה וכוח רצון הביאו אותו לנקודה בה הוא נמצא כיום, כך שהם יכולים להביא לשם גם אותך!
4) הקפידי על שגרת אימונים קבועה
זה, לכאורה נשמע טיפ שעוסק בצד הטכני, אבל למעשה, יש לו גם צד פסיכולוגי מוצלח. כאשר את מפנה לאמונים לוח זמנים קבוע, המוח שלך נמצא במסגרת, הוא לא מאפשר לעצמו לשכוח את האימון, או לנסות להרהר ביכולת לדחות/לבטל אותו. הוא מקבל אותו כעובדה ומתחייב אליו. הדבר נכון גם לגבי הרגלי האכילה הבריאה והדיאטה שלך, במידה ואת נזקקת לה.
5) אין צורך לספר לכל העולם, אך גם אין צורך להתבייש
חלק מהאנשים מוחצנים יותר, ולכן הם חשים צורך לשתף את כל העולם בחוויותיהם, במיומנויות חדשות שרכשו, בהישגים אליהם הגיעו (וכיום, אגב, בזכות הרשתות החברתיות, זה הפך להרבה יותר קל), אחרים – מופנמים יותר, שומרים את התחביב שלהם בסוד כמוס, פינה פרטית משל עצמם. לא משנה לאיזה משני סוגי האנשים את שייכת, כל אחת מהדרכים הינה בסדר גמור.
6) רכשי לעצמך בגדי בלט מקצועיים ולבשי אותם בשיעורים
נכון, אולי לא בכל שיעור תזדקקי להם, אבל חלק מההתפתחות העצמית בתחום הבלט כוללת את ההצטיידות בבגדים הנכונים, המתאימים והנוחים לבלט. כמו שלא תופיעי לאימון קראטה בלי החליפה המתאימה, גם באימון בלט הביגוד הנכון יקל על תנועתך וימנע פציעות.
7) לרקוד בלט עולה כסף
לצערנו, התענוג הזה איננו בחינם. וכמו בכל תחום, ללמוד מהטובים ביותר עולה כסף רב יותר מלא ללמוד בכלל, או מללמוד אצל מורים שאינם מומחים בכך. לכן, הקצי לעצמך מראש תקציב חודשי מסוים שתוכלי לעמוד בו – זה מגיע לך!
8) נסי להפיק את המקסימום מאימוני הריקוד
ישנן תופעות נלוות חיוביות לריקוד בלט, לכן, התמקדות אך ורק במטרה רחוקה כמו "אני רוצה להפוך לרקדנית!" הינה שגויה, מכיוון שהיא איננה מאפשרת לך לא ליהנות מהדרך שאת עוברת ולא להעריך את תרומתם של האימונים לשיפור הגוף ויציבתו, לשיפור הרגלי העבודה והמשמעת העצמית שלך וכד'.
9) המורה שלך יודעת מה היא עושה
מורה לבלט היא מורה שיש לה ניסיון רב בתחום, היא יודעת מה היא אומרת, והיא גם יודעת מה שהיא עושה. לכן, גם במידה ותרגיל או הנחיה מסוימת נראים לך מוזרים במקצת, תצטרכי לסמוך עליה ולתת לה את הקרדיט למקצוענות. זוהי הדרך הנכונה (והיחידה) ללמוד!
10) צרי לעצמך קשרים חברתיים בקבוצה בה את מתאמנת
גם אם אינך טיפוס של "חבר'ה", מציאת פרטנר/ית מתוך קבוצת האימון תסייע לך להתמקד ולהתקדם. זה תמיד נחמד לשוחח עם אנשים שתחומי העניין שלהם דומים לשלך, בנוסף לכך שזה מאפשר לכם לדחוף האחד את השני קדימה ולמעלה, להוות אחד לשני כתף ואוזן קשבת ברגעי השבירה, ובכלל – הופך את כל השיעורים למהנים וליעילים יותר.