כשאת מעוניינת לרשום את הבת שלך לחוג בלט, מומלץ מאד לקרוא מעט טיפים שיכווינו אותך כמו שצריך למקום הנכון.
ראשית כל, עלינו לומר לך שבחרת עבורה תחום מצוין לבני גילה. בלט קלאסי הוא אחד הסגנונות היותר חשובים בענף הריקוד. הוא גם פותח צוהר לסגנונות מורכבים יותר בגילים מתקדמים, וגם מפתח את ה- mindset מבחינה חברתית. שנית, הטיפים שלפנייך יסייעו לך מאד להחליט איזה חוג בלט בבת ים לבחור עבור הבת שלך.
טיפ מס' 1: מומלץ לבחור במורה מומלצת בעלת שם בהוראה ובריקוד
מורה טובה לא נועדה רק בשביל הסממנים החיצוניים (אגו, פרסטיג'ה וכד') אלא בעיקר בשביל מהות הלימוד עצמה. כאשר הילדה עושה את צעדיה הראשונים בתחום כמו בלט קלאסי, רצוי מאד שמישהי טובה ובעלת ניסיון מוכח תלווה אותה ותהיה איתה שם. במידה והמורה הכי מומלצת שמצאתם נמצאת בכלל בחולון ולא בבת ים, מוטב לנסוע לשם מאשר ללכת למורה שאינכן מכירות. אבל, בדרך כלל כאשר זה המצב, ניתן לקבוע עם המורה מחולון בבת ים כאשר ישנה כמות יפה של תלמידות מקומיות שחפצות בכך.
טיפ מס' 2: מומלץ לדעת מראש מה מלמדים
מאד חשוב לדעת מהו בדיוק חומר הלימוד, באלה קבוצות מלמדים אותו, גדולות או קטנות, וכן כמה זמן שיעור? חשוב לדעת מהו הסילבוס השבועי של חוג בלט לילדות אליו תירשמו: תאריכים, ימים ושעות. בדרך זו – הבת שלכן תוכל לחשוב בינה לבין עצמה האם החוג מתאים לה, ולהתייעץ עמכן במידת הצורך. אתן, כאימהות, תוכלו להחליט האם הסילבוס מסתדר לכן עם סדר היום, ובמידה ולא – תוכלו למנות בן משפחה אחר שידאג להסיע ולהחזיר את הבת. התנהלות כזו היא מאד חכמה, ומאפשרת לכן לתכנן מראש את כל סידוריה של הילדה בנושא חוג בלט בבת ים, על מנת שהיא תזכה להשתתף בשיעורים ולא להפסיד שנה.
טיפ מס' 3: מומלץ לשאול לשלומה של הילדה ולוודא שהיא אכן מצאה את החוג המועדף עליה
אחרי סדרה של שיעורים ראשונים, כדאי יהיה לשוחח מעט עם הילדה, לדרוש בשלומה ולשאול אם היא מרוצה מחוג בלט קלאסי אליו רשמת אותה. לא בטוח שכל מה שהיא אומרת – נכון, ולכן כדאי מעת לעת לנהל שיחה גם עם המורה בהקשר אליה.